Fűtés korszerűsítés

Fűtés korszerűsítés során vállaljuk, víz-fűtésszerelés, víz-gázszerelési, új fűtési rendszerek kiépítését, radiátor csere és konvektor csere kivitelezését. A leggyakoribb fűtésrendszerek még mindig a meleg vízzel üzemeltetett radiátorok, de az utóbbi időben egyre többen döntenek a fűtéskorszerűsítés mellett, ahová olyan központifűtés rendszerek tartoznak, mint a padlófűtés, falfűtés- vagy a szegélyfűtés. Ezek kialakítása drágább, de energiatakarékos megoldások, így a költségek megtérülnek. Kisebb munkát is vállalunk.

A fűtés korszerűsítés, víz-fűtésszerelés, víz-gázszerelés, egy lakásfelújítás során előtérbe kerülhet. A fal mentén szegélyként meghúzódó szalagradiátor jó megoldás lehet. Alig lehet észrevenni ezt a fajta fűtést, és mivel nem a szoba levegőjét, hanem a falat melegíti fel, így a falakról visszasugárzó hő már alacsonyabb hőmérsékleten is a megszokott hőérzetet biztosítja, ami 10-20%-os energia-megtakarítást eredményezhet. További előny még, hogy bármely már meglévő melegvizes fűtőrendszerre könnyen csatlakoztatható.

Fűtés korszerűsítés tervezésekor szóba jöhet a padlófűtés és radiátor fűtés is. A padlófűtés az alacsony hőmérsékletű, sugárzó fűtések közé tartozik. A padlófűtéssel ellátott helyiségben a meleg a 29 °C-os padlóról sugárzik felfelé, kellemes és egyenletes hőmérsékletet biztosítva a tartózkodási zónában. 2 m fölött a hőmérséklet fokozatosan csökken, és a mennyezet közelében már csak 17-18 °C. Radiátorral fűtött helyiségek esetében ez pont a fordítottja. Nagy belmagasságú lakótereknél ezért ez ideális megoldás.

Ha fűtés korszerűsítés mellett dönt, számíthat szakértelmünkre, hívjon bennünket!